Word bloeddonor en red levens

Samen met Sanquin Bloedvoorziening vragen we aandacht voor het belang van bloeddonatie. Want als Jong Brabant dragen we graag ons maatschappelijke steentje bij in de zoektocht naar voldoende bloeddonors.

Van bloedtransfusies voor mensen met kanker tot het redden van iemand na een auto-ongeluk. En van het ontwikkelen van medicijnen tot het in leven houden van een te vroeg geboren baby. Met jouw bloed kan je levens redden.

Als bloeddonor heb je een enorme impact op het leven van talloze patiënten, met slechts een uurtje van je tijd per donatie. Vrouwen worden maximaal 3 keer per jaar opgeroepen, mannen maximaal 5 keer.

Sluit je in 3 stappen aan bij de bloeddonor community:

  1. Meld je hier online aan als bloeddonor
  2. Je krijgt een medische check op locatie en datum naar keuze
  3. Als uit de test blijkt dat je bloed kunt geven, ben je officieel donor. Je ontvangt een oproep voor je eerste donatie.

 

Over bloed doneren

  • Mannen mogen tot 5 keer per jaar bloed doneren. Vrouwen maximaal 3 keer.
  • Zodra jouw bloed nodig is, ontvang je een oproep.
  • Hoe vaak je wordt opgeroepen, hangt af van je bloedgroep en de vraag vanuit ziekenhuizen.
  • Bloed afnemen duurt 10 minuten.
  • Verder beantwoordt je vóór iedere donatie enkele medische vragen en wordt je hb-waarde en bloeddruk gemeten. Na afloop eet en drink je iets in het donorcafé. Met een uurtje sta je weer buiten.

 

Over Sanquin

In Nederland zorgt Sanquin voor de bloedvoorziening. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten verricht Sanquin ook onderzoek naar het effectiever inzetten van bloed.

 

Meld je nu aan als bloeddonor!