Wedstrijdverslag JO13-1

Zaterdag 09 december 2017  RKVVO JO13-1  – Jong Brabant JO13-1 0-1 (0-0)

Eindelijk weer een overwinning voor JO13-1

Vandaag was er maar een opdracht aan de jongens, namelijk er moest gewonnen worden tegen de nummer laatst RKVVO. Een echt degradatieduel zoals dat weleens gezegd wordt. Kijkend naar de tot nu toe gespeelde wedstrijden had de positie op de ranglijst hoger kunnen danwel moeten zijn voor de roodwitten. Bij vlagen zijn er prima wedstrijden gespeeld, echter een aantal keer was het team  vergeten aan het langste eind te trekken. Drie punten vandaag zou een goede stap in de richting kunnen zijn om na de winterstop deze wedstrijden wel in ons voordeel te gaan beslissen. Het bleek achteraf een moeizame wedstrijd die dankzij een terechte penalty werd beslist in ons voordeel.

Vandaag weer eens compleet aan de aftrap. Onno, Stefan(niet helemaal fit) en Riccardo beginnen op de bank. Dankzij een lekker dekentje van de familie Franken konden zij zich warmen op deze ijzige koude zaterdagochtend. Ze zagen een beginfase waarin beide teams veel passes gaven die niet aankwamen,  waardoor er een rommelig spelverloop zichtbaar was. RKVVO werkte hard en waren zeker van plan om vandaag een overwinning binnen te slepen. Zij hadden de punten immers ook broodnodig. Echt gevaarlijk werden zij niet en onze verdedigers hadden het goed op orde. Met name Mees (vandaag man van de wedstrijd) speelde uitstekend als linksachter. Joris was ondanks de kou  er een paar keer uitstekend bij door de bal zelfs met links goed weg te werken. Ons middenveld was in het begin zoekende waardoor RKVVO regelmatig de vrije man kon inspelen. In het verloop van de eerste helft kreeg Jong Brabant meer grip op de wedstrijd en ontstonden er ook een paar kansjes. Sep, Olivier en Luuk kwamen een paar keer dichtbij. Helaas was steeds de laatste pass net iets te hard waardoor de keeper tijdig kon ingrijpen. De tegenstander schuwde vandaag de duels niet, waarbij halverwege Floris het veld moest verlaten en Riccardo zijn opwachting mocht maken. Kort voor rust leek de 0-1 in de maak. Ivar werd door Fedde de diepte ingestuurd, echter Ivar werd aan zijn shirt tegengehouden zodat hij niet verder kon opstomen naar de keeper. Jammer genoeg werd dit niet opgemerkt door de scheidsrechter en gingen we met een gelijke stand de rust in.

Penalty brengt de verlossing

Na weer te zijn opgewarmd in de kleedkamer moest het dan de tweede helft maar gebeuren. De eerste helft was het Jong Brabant niet gelukt om aan voetballen toe te komen. Het was werkvoetbal waarin vaak onzorgvuldig met balbezit werd omgegaan. Waar we in trainingen prachtige combinaties en vloeiende aanvallen zien, kon het team dit tot dusver niet in deze wedstrijd tonen.  Wellicht speelde de kou een rol, of toch de spanning van de wedstrijd te MOETEN winnen. Coaches Mark en Harm hadden hun team nog aanvallender het veld ingestuurd. Onno werd gebracht om de aanvallers te bedienen en de druk moest worden opgevoerd. Beide teams probeerden uit alle macht dat eerste doelpunt te scoren. RKVVO kwam eigenlijk nauwelijks in de buurt van Joris en dit was mede te danken aan de felheid en alertheid van onze verdediging. Ted zat er weer kort op, Dorus gaf prima rugdekking en Riccardo onderschepte steeds kordaat de ballen alvorens de spits deze kon pakken. Mees vanaf links ontpopt zich steeds meer als een prima aanvallende linksachter. Verdedigend staat hij goed zijn mannetje en met zijn prima trap bedient hij de aanvallers. Op het middenveld kregen we de grip en werden de ballen door Jop, Fedde en Ivar goed onderschept. Dit zorgde ook voor meer kansen voor de roodwitten en het eerste doelpunt kon gewoon niet lang uitblijven. Schoten van Onno en Ivar misten kracht en ook Sep lukte het niet de bal in het doel te prikken.   Het is uiteindelijk een actie van Luuk , die prima weg wordt gestuurd door Ted, die voor de beslissing zou gaan zorgen. Luuk komt op snelheid  goed voor zijn man, duikt het keepersgebied in en lijkt te gaan scoren. Echter door de verdediger wordt aan de noodrem getrokken. De scheidrechter kon niet anders dan te besluiten tot een strafschop. Mees, goed in de wedstrijd,  eist de strafschop op. Resoluut gaat hij achter de bal staan en schiet hem onberispelijk in het doel. Eindelijk de 0-1 op het scorebord.  Dit zou ook de eindstand zijn en drie belangrijke punten zijn binnengehaald.

(Vermeldenswaardig is dat na afloop van dit degradatieduel zelfs op zoek gegaan moest worden naar een  uitgevallen tand van Luuk die hij was verloren bij een stevig duel: Tand is gevonden!)

Volgende wedstrijd: zaterdag 24-02-2017 10.00 SVSSS JO13-1 – Jong Brabant JO13-1

 

 

Zaterdag 02 december 2017 Jong Brabant JO13-1 – Sarto JO13-1 2-5 (1-2)

Geen cadeautjes voor JO13-1

Op het programma vandaag Sarto uit Tilburg. Sarto bezet de tweede plaats , dus vandaag opnieuw een zware dobber voor onze jongens. Ook vandaag zouden ze weer aan het kortste eind trekken, alhoewel ze wel veel strijd hebben geleverd en het niet zomaar hebben weggegeven. Vandaag moesten we zonder Ivar en Onno aantreden, maar werden we geholpen door Tijmen en Ivar (Jo12-1)

De eerste helft ging het gelijk op. Sarto scoort wel het eerste doelpunt maar deze wordt snel rechtgetrokken door Olivier. Na een mooie lopende aanval waarbij Sep de diepte wordt ingestuurd, houdt die het overzicht en legt hem prachtig klaar voor Olivier die niet na hoeft te denken en hem mooi in de hoek schuift. Er breekt dan een periode aan waarbij het schouwspel een aantal keer ontsiert wordt door flinke overtredingen van onze tegenstanders en onze jeugdscheidsrechter zijn handen vol heeft. De roodwitten blijven wel goed tegenspel geven. Helaas valt net voor rust de 1-2 en gaan we met een achterstand pauzeren.

Niet opgeven!

Na de rust zette Sarto er een tandje bij en moesten we alle zeilen bijzetten. Sarto scoort 1-3 met nog iets meer als een kwartier te spelen. Kort daarna valt de mooiste goal van de wedstrijd die op naam kwam te staan van Sep. Na een uitstekende actie richting de keeper waarbij hij onderweg verschillende verdedigers de baas is, wipt hij uiteindelijk de bal naast de keeper en is het 2-3. Er gloort nog hoop en de roodwitten krijgen opdracht om risico te nemen. Achterin wordt 1 op 1 gespeeld om de gelijkmaker te gaan forceren. Mooi om te zien dat het team niet van opgeven weet en ervoor bleef knokken. Helaas valt de 3-3 niet en lukt het Sarto nog wel om twee keer te scoren. En worden vandaag geen cadeautjes gegeven aan de roodwitten. Op naar volgende week waar we een heus degradatieduel gaan spelen

Volgende wedstrijd: zaterdag 09-12-2017 11.45 RKVVO JO13-1 – Jong Brabant JO13-1

 

 

Zaterdag 25 november 2017 Best Vooruit JO13-1 – Jong Brabant JO13-1 2-0 (1-0)

JO13-1 verkoopt zijn huid duur tegen de koploper !

Vandaag stond de wedstrijd tegen de koploper op het programma. Aangezien wij momenteel in de onderste regionen verkeren zou het vandaag opnieuw een taaie klus worden. Toch hadden de jongens er vertrouwen in en hebben zij vandaag als leeuwen geknokt voor elke meter. Er waren zelfs fases in de wedstrijd dat de roodwitten de overhand hadden. Helaas wisten ze dit niet in doelpunten uit te drukken. Het betekende uiteindelijk opnieuw verlies voor onze jongens in een wedstrijd waarin zij zeker niet de mindere waren.

Zonder Mark en Sep vandaag werd het kunstgrasveld betreden in Best. Tijdens de warming-up was al zichtbaar dat de jongens er zin in hadden. Er werd scherp gespeeld en er was veel inzet. Vanaf de aftrap waren het dan ook de roodwitten die hun tegenstander onder druk probeerde te zetten. Olivier, Luuk en Ivar maakten het de tegenstander lastig in de opbouw. Best Vooruit beschikte over een goed middenveld en een paar snelle spitsjes. Het was dus opletten geblazen. Op het middenveld kon Fedde zijn tegenstander nauwelijks uit het oog verliezen; zijn directe tegenstander was zeker een kop groter. Samen met Jop en Mees op de flanken werd er door deze mannen gebikkeld om gevaar te voorkomen en te zorgen voor aanvoer richting de voorwaartsen. Luuk en Olivier werden dan ook regelmatig gelanceerd richting de keeper van Best Vooruit. Beide waren actief en een ware plaag voor de verdediging van Best Vooruit. Jammer genoeg zat het in de laatste pass net niet mee. Achterin stond er een hecht blok vandaag. Dorus speelde als vanouds samen met Riccardo en deed dit met verve. Riccardo was zijn tegenstander steeds de baas en aan de zijkanten waren Ted en Stefan scherp en wisten de aanvallen te pareren. Ook Joris was goed bij de les en pakte iedere bal op goal alert op. Echt gevaarlijk werd Best Vooruit in de eerste helft niet. Een vrije trap kort voor rust was uiteindelijk de doodsteek in de eerste helft. De bal werd nog afgeweerd , echter in de kluts valt hij voor een voet van Best Vooruit die de bal tussen de spelers in de goal weet te werken. Jammer genoeg moesten we dus met een 1-0 achterstand de rust in.

Uitstekende teamgeest van de roodwitten

Na een korte pauze begonnen we aan het tweede deel. De niet helemaal fitte Onno werd ingebracht voor de moegestreden Luuk. Floris mocht zijn opwachting maken op het middenveld, voor hem een onbekende positie, maar hij deed dit meer dan prima. Best Vooruit staat natuurlijk niet voor niets bovenaan en beschikt over een goed combinerende ploeg. In de tweede helft hadden we het een stuk lastiger en kwamen ze vaker via de zijkanten richting Joris. Een paar gevaarlijk momenten voor het doel waren het resultaat. Achterin werd echter voor iedere bal gegaan en met volle overgave weggewerkt. Eenmaal mislukte dit en de kleinste man van het veld wist de bal ietswat gelukkig maar zeker geraffineerd over Joris heen te koppen: 2-0. De roodwitten lieten het er niet bij zitten en gingen vol voor de aansluitingstreffer. Olivier wordt eenmaal de diepte ingestuurd, maar stuit op de keeper die uitstekend uit zijn goal komt lopen. Er volgde nog een paar prima aanvallen, echter zonder resultaat. Dat we het Best Vooruit bijzonder lastig hebben gemaakt vandaag is een verdienste van alle spelers met een roodwit shirt aan. Ze speelden met hun hart en als team. Jammer genoeg bleven alle punten in Best maar konden de jongens met opgeheven hoofd het veld verlaten. Het kwartje gaat een keer de goede kant op vallen jongens!!

Volgende wedstrijd: zaterdag 02-12-2017 11.30 Jong Brabant JO13-1 – Sarto JO13-1

 

 

Zaterdag 18 november 2017 Jong Brabant JO13-1 – Gudok JO13-1  3-4 (2-1)

Opnieuw nipt verlies JO13-1.

Na de afstraffing vorige week is er afgelopen week keihard getraind om vandaag weer voor de punten te gaan voetballen. Met opnieuw een sterke tegenstander, namelijk Gudok, zou het weer een zware opgave worden. Cadeautjes worden er in deze klasse niet gegeven en momenten van onoplettendheid worden meteen afgestraft. Na een bijzonder goede en scherpe start in de eerste helft,  trekt in de tweede helft Gudok de wedstrijd naar zich toe en verliest het team weer nipt met één doelpunt verschil.

De roodwitten begonnen getergd en fel aan het duel. Dit resulteerde al na een paar minuten tot de openingstreffer. Het was Sep die uitstekend werd aangespeeld door Luuk en de bal keurig langs de keeper weet te plaatsen: 1-0. De eerste twintig minuten manifesteerde  Jong Brabant zich prima. Achterin waren het Floris, Riccardo , gelegenheidsback Mees en Ted die er bovenop zaten en hun tegenstanders nauwelijks kansen gaven. Met name Ted en Mees hadden hun handen vol aan de vleugels[pitsen, maar beide spelers speelden een uitstekende helft en waren effectief in het uitschakelen van hun tegenstander. Na ongeveer een kwartier spelen werd het zelfs 2-0 door een prima actie van Luuk. Gudok was inmiddels wakker geschud en begon meer druk te geven. Ivar en Fedde pakten beurtelings de opkomende verdediger op en hadden veel werk te verzetten.  Vanaf rechts was het Jop die veel ballen wist te onderscheppen, balvast was en een prima voortzetting in de omschakeling had. Ook Olivier knokte voor elke meter en was in deze fase een paar keer attent om Mees te helpen. Joris had tot die tijd weinig te doen gehad. Het is uiteindelijk een voorzet van Gudok die totaal onverwacht in het doel van de roodwitten geprikt wordt. Een misverstand tussen Joris en zijn verdedigers werd meteen afgestraft door de spits van Gudok; 2-1.  Dit was tevens de ruststand , terwijl het eigenlijk 3-1 had moeten staan. Helaas werd een uitstekende mogelijkheid maar net gemist.

Onoplettendheid zorgt voor ommekeer!

De tweede helft is nog geen halve minuut oud of het staat al 2-2. Onoplettendheid in de verdediging wordt goed afgemaakt door Gudok. Dit zou de ommekeer in de wedstrijd betekenen. Gudok ruikt zijn kansen en voert de druk op. Inmiddels hebben Onno , Dorus en Stefan het veld betreden. Onno wordt een paar keer goed gevonden, maar ontkomt niet aan zijn directe tegenstander. Achterin moesten Dorus en Stefan nu proberen de buitenspelers zien te beteugelen. Een taaie klus, want zij kwamen steeds beter in de wedstrijd. Met name Dorus werd danig op de proef gesteld en kan het niet voorkomen dat zijn directe tegenstander hem voorbij loopt en de 2-3 weet te scoren. Kort daarna wordt het zelfs 2-4 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Toch zijn het de roodwitten die de rug nog eens rechten en proberen om toch nog hun kansen te forceren. Kort voor tijd lukt dit door een mooie aanval waarbij Olivier Luuk de diepte in stuurt,  die op zijn beurt de bal prima voor het doel trapt.  Sep weet zijn hoofd tegen de bal te krijgen en het staat 3-4. Met nog drie minuten te gaan is het dan nog even spannend. Zelfs Riccardo wordt naar voren gestuurd om te proberen er nog een punt uit te slepen. Helaas lukt dit niet en is het vandaag wederom net niet voor de jongens.

Volgende wedstrijd: zaterdag 25-11-2017 11.30 Best Vooruit JO13-1 – Jong Brabant JO13-1

 

Zaterdag 11 november 2017 Zwaluw JO13-1 – Jong Brabant JO13-1   8-0 (5-0)

JO13-1 heeft totale off-day tegen goed voetballend Zwaluw.

Vorige week (04 november) behaalde de JO13-1 van de roodwitten helaas geen punten. Nadat het in de competitie thuis nog ongeslagen was lukte het deze keer niet om de winst in Berkel-Enschot te houden. Waar in de eerdere thuiswedstrijden de kansen steevast werden benut lukte dat helaas deze keer niet. Dat werd het team fataal doordat de tegenstander (Geldrop) zijn goals wel maakte en er nipt werd verloren met 2-3. Beide goals van Jong Brabant kwamen op naam van Luuk

Vandaag moesten we op bezoek bij Zwaluw uit Vught. Het team stond derde op de ranglijst en behaalde prima resultaten. De jongens werd gemeld dat ze top moesten zijn en de huid duur moesten verkopen om hier resultaat te halen. Unaniem waren ze het erover eens dat de mouwen zouden worden opgestroopt. Het bleek uiteindelijk een wedstrijd om snel te vergeten en waarbij iedereen met een rood-wit hart zich afvroeg wat er vandaag toch met de jongens aan de hand was.

We kunnen dan ook kort zijn over de wedstrijd van vandaag. Jong Brabant begon optimistisch. Speelde met druk naar voren en creëerde zelfs een klein kansje. Zwaluw beschikte echter over een paar zeer vaardige spelers op het middenveld en ook voorin en hebben achterin een paar stevige heren staan als slot op de deur. Al snel namen zij het heft in handen en waar de kracht doorgaans ligt van de roodwitten , namelijk duelkracht en teamspirit was daar vandaag te weinig van te merken. Het was tegelijkertijd ook de verdienste van de tegenstander die van de 10e tot de 25e minuut onze jongens alle hoeken van het veld lieten zien. De ruststand was dan ook van dien aard dat een tweede helft vooral in het kader moest staan van herstel en schade beperken: 5-0.

Geknokt voor wat ze waard zijn!

Gelukkig was Jong Brabant in de tweede helft in staat om toch de motivatie op te brengen om te blijven voetballen en te blijven knokken om een doelpunt te maken. Lang bleef het 5-0 en had het zelfs zomaar 5-3 kunnen staan. Echter het was zo’n dag dat het allemaal niet meezit. Drie 100% kansen werden niet verzilverd. Het was wel goed om te zien hoe ze als team deze tweede helft speelden. Geen onvertogen woord tegen elkaar en er samen voor gaan.  Aan de andere kant lukte het Zwaluw nog wel drie keer te scoren waarbij niets op af te dingen viel. Wonderschone treffers waar niemand iets aan kon doen.

Vandaag was een wedstrijd om snel te vergeten en op naar de volgende wedstrijd waar we gewoon weer op 0-0 beginnen.

Volgende wedstrijd: zaterdag 18-11-2017 11.30 Jong Brabant JO13-1 – Gudok JO13-1

 

 

Zaterdag 28 oktober 2017 Wilhelmina Boys JO13-1 – Jong Brabant JO13-1:  2-1 (0-1)

Onfortuinlijke nederlaag van een goed voetballend rood-wit JO13-1

Het team heeft al elke week laten zien dat ze in de hoofdklasse thuis horen. In de thuiswedstrijden een prachtig moyenne, echter in de uitwedstrijden wil het steeds net niet lukken. Als team weten ze elkaar steeds prima op te peppen en kunnen ze het elke tegenstander moeilijk maken. Vandaag een meer dan uitstekende eerste helft, maar door twee bijzonder ongelukkige doelpunten trekken ze in deze uitwedstrijd weer aan het kortste eind.

De beginfase was duidelijk voor Wilhelmina Boys. Met veel druk naar voren maakten ze het ons moeilijk. Met een bal op de lat is Wilhelmina het dichtst bij een doelpunt. Naast een paar schoten van afstand is het weinig gevaarlijk voor Joris zijn goal. Met dank aan Floris die de wedstrijd van zijn leven speelde met dit keer Stefan aan zijn zijde en met Ted en Dorus die vol aan de bak moesten, maar dit prima vervulde. Jong Brabant kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en het middenveld werd stilaan overgenomen door met name Olivier die zeer dominant als controleur speelde. Naast hem was het Ivar die tussen de linies uitstekend anticipeerde op afvallende ballen. Vanaf de zijkanten waren het Mees en Jop die als schakelpunten fungeerde en met regelmaat de voorwaartsen zochten. Onze jonkies Onno en Luuk deden dit meer dan goed. Beide jongens waren steeds goed aanspeelbaar. Vooral Luuk speelde een voortreffelijke eerste helft en was zijn tegenstander een aantal maal prima te snel af. Helaas lukte het hem net niet om te scoren. Olivier weet de bal ook een keer prachtig op goal te schieten waarbij de keeper applaus kreeg door de bal uitstekend met zijn vingertoppen tegen de lat te werken. Mees komt een keer niet goed uit met zijn stappen en mist kracht om gevaarlijk uit te halen.  De roodwitten spelen in dit deel van de wedstrijd fenomenaal goed. Mooie combinaties  werden gecombineerd met hard werken. Kort voor rust komt dan toch de verdiende voorsprong. Een vrije trap net buiten het zestienmeter gebied wordt vanaf links door Onno prachtig in de uiterste hoek geschoten en de bal vliegt er via de binnenkant van de paal in : 0-1 Dit is tevens de ruststand.

Ongeloof bij de meegereisde supporters

Na rust komt Sep binnen de lijnen voor de moe-gestreden Luuk. Wilhelmina boys gaat meteen op jacht naar de gelijkmaker. Al vrij snel komen ze ook op de 1-1. Er lijkt niets aan de hand, echter een klutsbal vlak voor Joris zorgt ervoor dat de bal in het doel hobbelt. Onnodig komt Wilhelmina boys dus op een gelijke stand. De roodwitten laten het er niet bij zitten en Sep wordt herhaaldelijk gezocht. Olivier zet Sep kort na de aansluitingstreffer aan het werk en Sep kan met een verdediger aan zijn zijde richting de goal lopen. Met zijn rechterbeen schiet hij hem langs de keeper, echter net naast. Fedde inmiddels binnen de lijnen voor Onno probeert samen met Sep voorin opnieuw de voorsprong te forceren. De verdedigers van Wilhelmina boys geven echter geen krimp en handelen kordaat. Kort daarna valt zelf de 2-1 voor de thuisploeg. Uit het niets word een bal het zestienmeter gebied in getrapt. Op miraculeuze wijze sluipt de bal langs twee verdedigers en wordt  Joris verrast en rolt de bal zonder dat iemand hem aanraakt in het doel. Opnieuw een totaal onnodige tegentreffer en enigszins tegen de verhoudingen in (zeker gezien  het krachtsverschil in de eerste helft). Het meegereisde publiek zit vol ongeloof op de tribune. De roodwitten geven echter niet op. Riccardo komt in het veld voor Stefan en met lange ferme trappen probeert Riccardo de voorwaartsen te bereiken. Sep wordt zelfs nog een keer in stelling gebracht door een mooie trap van de man van de wedstrijd : Floris.  Helaas opnieuw geen treffer. Het vertrouwen in een goede afloop ebt weg bij onze jongens. Ze kunnen geen echte vuist meer maken. Het inbrengen van Onno en Luuk brengt hier ook geen verandering in en de teleurstelling is dan ook groot wanneer de scheidsrechter het laatste fluitsignaal geeft. Opnieuw de uitwedstrijd verloren maar coaches Mark en Harm geven in de nabespreking aan trots te zijn op de strijd die de jongens hebben geleverd. Ze kunnen met opgeheven hoofd terug naar Berkel-Enschot. En natuurlijk doet verliezen altijd pijn. Op naar volgende week waar Geldrop wacht en we gewoon op jacht gaan naar de drie punten.

Volgende wedstrijd: zaterdag 04-11-2017 11.30 Jong Brabant JO13-1 – Geldrop JO13-1

 

 

Zaterdag 14 oktober 2017 Jong Brabant JO13-1 – SvSSS 4-0 (1-0)

JO13-1 wint met overtuiging dorpenderby tegen SvSSS

Vandaag stond de derby tegen de buren uit Udenhout op het programma . Beide ploegen waren er bij gebaat de drie punten binnen te slepen. Om de aansluiting te houden moest er gewonnen worden vandaag door de roodwitten. Het team beloonde zichzelf vandaag wel in tegenstelling tot de eerdere verliespartijen en handhaafde zich zo prima in de middenmoot.

In de eerste helft was het een boeiend spel tissen deze twee ploegen. Het was wel voornamelijk Jong Brabant die op de helft van de tegenstander speelde. Echte grote kansen werden er niet gecreëerd. SvSSS kwam er wel steeds beter in en kwam af en toe gevaarlijk opzetten. Toch was het Jong Brabant die als eerste het net weet te vinden. Sep wordt de diepte in gestuurd door Ivar en hij weet het koelbloedig af te maken door de bal feilloos voorbij de keeper te schieten en de stand op 1-0 te zetten. SvSSS probeerde nog wel de gelijkmaker voor de rust te maken. Met hun vlugge buitenspelers en de opkomende middenvelders moesten de jongens uit Berkel-Enschot aan de bak. Toch werden er achterin weinig kansen weggegeven. Dorus, Floris , Riccardo en Stefan zaten er fel op waardoor Joris niet echt in gevaar kwam. De slag moest ook gestreden worden op het middenveld waar Fedde, Ivar en Mees hun verdedigende taken niet uit het oog mochten verliezen bij de snelle omschakelingen van de jongens uit Udenhout. De heren voorin met Luuk ,Olivier en Sep stonden steeds op scherp waarbij Olivier als vanouds veel werk leverde en het zijn tegenstander bijzonder lastig maakte. Met Jop en Onno als invallers kwam er ook weer meer energie waar vooral Jop zich liet gelden en uitstekend werk verrichte in vooral verdedigend opzicht. Er vielen geen doelpunten meer in het eerste bedrijf en met een kleine voorsprong gingen we de rust in.

Joris pakt cruciale bal

De tweede helft was het zaak snel de tweede treffer te maken. Natuurlijk wilde SvSSS ook snel de aansluitingstreffer te maken. De beginfase was het dan ook SVSSS dat meer druk naar voren had. Een paar hachelijke momenten voor de goal van Joris, waarbij hij na een scrimmage in het keepersgebied op fenomenale wijze een bal weet te keren en de gelijkmaker kan voorkomen. Vrijwel in dezelfde minuut is het aan de andere kant wel raak. Onno weet er na goed doorzetten een hoekschop uit te slepen bij de omschakeling. Fedde trapt zoals gebruikelijk de bal vanaf rechts. Hij weet de bal precies bij Floris op zijn hoofd te krijgen die de bal keurig in het doel kopt en de 2-0 staat op het scorebord. Vanaf dat moment was het vooral Jong Brabant wat de wedstrijd domineerde. Met Ivar als controleur op het middenveld , Ted, inmiddels ingevallen achterin die de linksbuiten in bedwang wist te houden en waarbij Sep zich weer eens liet gelden als goalgetter. Het team heeft deze tweede helft laten zien te willen winnen en in alle linies werd strijd geleverd. De roodwitten wisten uiteindelijk een overtuigende winst te behalen. Sep werd nog twee keer uitstekend bediend door zijn teamgenoten waarbij hij op eigen kracht het wist af te maken. Twee prachtige doelpunten waren het gevolg waarmee hij de eindstand op 4-0 wist te bepalen.

Volgende wedstrijd: zaterdag 28-10-2017 11.15 Wilhelmina Boys JO13-1 Jong Brabant JO13-1

 

 

Zaterdag 7 oktober 2017 Bladella JO13-1 – Jong Brabant JO13-1 3-2 (3-1)

JO13-1 weet achterstand niet meer om te buigen

Vorige week (30 september) behaalde de JO13-1 een dikverdiende en goede overwinning. Met overtuiging en echte teamspirit werd de overwinning binnengehaald tegen Reusel Sport/Cotrans. Met hard werken en de wil om te winnen bleven de drie punten in Berkel-Enschot.  Sep voltooide een echte hattrick en bepaalde de eindstand op 3-0. Daar was uiteindelijk niets op af te dingen!.

Deze week zou het weer andere koek zijn. Hoewel Bladella zijn eerste wedstrijden had verloren stond vooraf vast dat het een zware wedstrijd zou worden. De eerste fase speelden de roodwitten een prima wedstrijd. Bladella kreeg nauwelijks kansen en Jong Brabant drong aan om snel het eerste doelpunt te forceren. Op het middenveld was het Ivar die als een soort stofzuiger fungeerde, met Fedde naast zich, die uitstekend als schakelpunt opereerde. Onno en Jop werkten bijzonder hard waarbij de voorwaartsen regelmatig werden bereikt. Vanaf rechts was het Olivier die een paar keer gevaarlijk doorkwam, echter zonder heel gevaarlijk te worden en ook Sep kwam niet goed in de buurt van de goalie van Bladella.

Een mindere fase van ongeveer een kwartier zou het team uiteindelijk fataal worden. Het lukt Bladella om binnen 10 minuten drie keer te scoren. De roodwitten hadden op dat moment even geen enkel antwoord. Zelfs Joris was kansloos tegen deze storm van de mannen uit Bladel. De vaardige spits was als een plaag voor Dorus en Riccardo waarbij laatstgenoemde zijn handen vol had. Ook vanaf de zijkanten was het alle zeilen bijzetten voor Ted en Stefan. Goed om te zien was wel dat de koppies niet gingen hangen en dat de spelers bleven werken om toch die aansluitingstreffer er in te schieten.  Het is uiteindelijk een vrije trap die zorgt voor de 3-1. Onno legt aan vanaf een meter of 20 en schiet hem hard op goal. De keeper laat hem gelukkig door zijn handen glippen en er gloort weer hoop.

Tweede helft eenrichtingsverkeer

De tweede helft gaan de roodwitten vanaf minuut 1 op jacht naar doelpunten om er in ieder geval een gelijkspel uit te slepen. Vol passie knokken de spelers voor elke meter. Het is al snel dat het tweede doelpunt voor Jong Brabant valt. De aanval begint bij Ivar die de bal inspeelt op Fedde die op zijn beurt Luuk de diepte instuurt. Luuk weet met deze kans wel raad en schiet hem mooi onder in de hoek:3-2. Bladella komt steeds meer onder druk te staan en van achteruit volgt aanval op aanval. Vanaf links is het Mees, terwijl vanaf rechts Olivier op scherp staat om gevaarlijk te worden. Kansen dienen zich ook aan, waarbij Olivier en Fedde helaas missen en er zelfs aan de noodrem wordt getrokken bij Sep door hem aan zijn shirt te trekken (helaas niet gezien door de overigens prima fluitende scheidsrechter) Sporadisch komt Bladella tot een aanval , maar dan is daar steeds Floris die uitstekend corrigeert.  Tot de laatste seconden blijft het spannend, echter de verdiende derde treffer blijft uit . Geen punten vandaag, maar wel een tweede helft waar de jongens met trots op terug mogen kijken .

Volgende wedstrijd: zaterdag 14-10-2017 11.30 Jong Brabant JO13-1 – SvSSS JO13-1

 

 

Zaterdag 23 september 2017  Brabantia JO13-1  – Jong Brabant JO13-1 4-2 (0-2)

JO13-1 geeft voorsprong tweede helft uit handen en start met een nederlaag

Op een prachtig sportcomplex met een lekker zonnetje begon dan vandaag eindelijk de competitie. De vraag zou zijn: “is Jong Brabant JO13-1 er klaar voor”.  Achteraf kunnen we stellen dat ze op de goede weg zijn, maar er moeten zeker nog stappen gemaakt worden. Helaas vandaag duurde de wedstrijd drie minuten te lang om een punt mee naar Berkel-Enschot te nemen.

De eerste fase van de wedstrijd was voor Brabantia, die een paar snelle spitsen tot zijn beschikking had. Gelukkig waren ze slordig in de afwerking en kwam Joris niet echt in gevaar. Gaandeweg de eerste helft begon Jong Brabant beter in de wedstrijd te komen en werden er meer duels gewonnen. Het middenveld van Brabantia speelde ijzersterk en onze middenvelders moesten af en toe naar adem happen. Kansjes dienden zich voor de roodwitten wel aan en het was uiteindelijk Sep die de 0-1 weet te scoren. Nog voor de rust lukt Sep zelfs om nog een keer het net te vinden. Na een mooie steekbal van Onno kapt Sep zijn tegenstander uit en schiet hem met zijn rechter langs de keeper: 0-2. Hij had het nog mooier voor zichzelf kunnen maken , echter tijdens zijn rush naar de goal tikt hij de bal net iets te ver vooruit en kan de keeper de bal onderscheppen. Tevreden gaan we met 0-2 de kleedkamer in , alhoewel we er zeker niet gerust op konden zijn, want Brabantia speelde een prima eerste helft.

De pijp raakt leeg….zonder punten terug!

De tweede helft ging Brabantia op jacht naar de aansluitingstreffer. Helaas viel deze al te snel waardoor zij het gevoel kregen dat er meer te halen was vandaag. Uiteindelijk was dat ook zo. In korte tijd trekken ze de stand recht en staat de 2-2 op het scorebord. De roodwitten knokken voor wat ze waard zijn en hebben in de tweede helft alles gegeven wat in hun macht lag. Echt gevaarlijke kansen kwamen er niet meer, alhoewel de vrije trap van Mees uitstekend werd gepakt door de keeper. Het is uiteindelijk Brabantia die meer energie over heeft en drie minuten voor tijd van afstand Joris weet te verschalken. De bal raakt de onderkant van de lat en een attente aanvaller tikt de bal binnen: 3-2. De roodwitten proberen het nog, echter de pijp is leeg. De spelers hebben alles gegeven en hebben nog te weinig stootkracht over om de gelijkmaker te maken. Het is Brabantia die in de laatste seconde nog de 4-2 weet te maken.

Volgende wedstrijd: zaterdag 30-09-2017 11.30  Jong Brabant JO13-1 – Reusel SportJO13-1

 

Zaterdag 16 september 2017  Jong Brabant JO13-1 – Alliance JO13-1 : 3-2(1-0)

JO13-1 pakt eerste overwinning :werklust wordt beloond met drie punten

Vandaag de laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi tegen Alliance uit Roosendaal. Voor beide teams stond er niets meer op het spel, alhoewel de roodwitten smachten naar hun eerste overwinning. Het team was compleet, echter vandaag zonder coach Mark. Die moest het wedstrijdverloop online volgen.

Met Dorus , Jop en Mees in de wissel betrad het team het veld en kon de wedstrijd beginnen. Alliance begon furieus. Een stormloop van aanvallen  kwamen op Joris af. Alliance raakte zelfs in de eerste vijf minuten de paal en een paar keer waren Joris en zijn verdedigers net op tijd ter plaatse. Jong Brabant kreeg nauwelijks de gelegenheid om van de eigen helft te komen. Na ongeveer tien minuten ging de storm liggen en kregen de roodwitten steeds meer vat op de wedstrijd. Achterin hadden Floris , Riccardo, Ted en Stefan de touwtjes weer steviger in handen. Vanaf het middenveld werd veel druk gezet en voorin waren Sep en Luuk prima aanspeelpunten om de aanval op te zetten. Echte kansen waren er echter nog nauwelijks. Luuk had het al een keer van afstand geprobeerd , echter zijn schot kon gemakkelijk worden opgepakt door de keeper. Toch bleef hij het proberen en een paar minuten later wederom een schot van afstand liet de keeper door zijn handen glippen en de score was geopend 1-0. Dit gaf vertrouwen aan het team en gaandeweg de wedstrijd werd er steeds beter gecombineerd. De wedstrijd werd vooral op het middenveld uitgevochten waar Fedde een zware kluif aan hun midmid had, maar hem aardig in de tang had,  Olivier en later Jop stevige duels uitvochten met hun directe tegenstander en vanaf links Onno en later Mees hun meters moesten maken. Ivar kwam steeds beter in de wedstrijd en was vaker aanspeelbaar. Alliance beschikte over een paar zeer vaardige voetballers voorin, dus het was oppassen geblazen achterin. Ted en Stefan speelden beide uitstekend en gaven hun directe tegenstander weinig ruimte en Floris en Riccardo raken beter op elkaar ingespeeld. Gelukkig gingen we met 1-0 de rust in, mede dankzij Joris die in de eerste helft alert in zijn goal stond en vooral bij de doorschietende ballen prima mee voetbalde.

Op karakter naar de winst

De tweede helft maakte Dorus zijn opwachting. De belangrijkste boodschap aan het team voor de tweede helft was ervoor te zorgen dat duels gewonnen zouden worden. Duidelijk was dat er twee teams op het veld stonden die aan elkaar gewaagd waren. Ook in het tweede deel van de wedstrijd was het voor elke meter knokken. Goed om te zien dat de roodwitten (vandaag in het geel) meer en meer de combinatie aangingen met elkaar.  Er kwamen kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp. Sep werd een paar keer uitstekend de diepte in gestuurd door Ivar en Fedde. Zijn schoten misten net de goal. Ook Olivier was een paar keer gevaarlijk in de buurt van de goal. Het is uiteindelijk een hoekschop die voor de bevrijdende 2-0 zorgt. Jop is alert bij de afvallende bal en schiet hem hard in het doel. Op dat moment een terechte voorsprong, want Jong Brabant speelde een sterke fase in de wedstrijd. De winst was echter nog niet binnen want Alliance had zich er nog niet bij neergelegd. Binnen de kortste keren weten zij namelijk twee keer te scoren en staat het 2-2 met nog iets minder dan tien minuten te spelen. De roodwitten lieten in het laatste deel zien dat ze beschikken over de juiste teamspirit en toonde karakter. De mouwen gingen omhoog en de druk werd opgevoerd. Met nog een paar minuten te spelen is het Ivar die een op scherp staande Sep aanspeelt. Die ziet op zijn beurt de keeper te ver voor zijn goal staan en speelt hem prachtig over de keeper heen: 3-2. Dat het met teamspirit goed lijkt te zitten werd na het doelpunt wel zichtbaar. Zelfs de reservespelers sprinten het veld in om het doelpunt met hun teamgenoten te vieren. De laatste minuten hield Joris zijn doel schoon en de eerste overwinning was een feit. Nu op naar de start van de competitie!

Volgende wedstrijd: zaterdag 23-09-2017  11.00 Brabantia JO13-1 – Jong Brabant JO13-1

 

Zaterdag 09 september 2017  RBC JO13-1  –  Jong Brabant JO13-1  6-0(4-0)

Zware seizoenstart voor JO13-1

Het seizoen 20-17-2018 is weer van start, zo ook voor de JO13-1 van Jong Brabant.

De spelers en de staf zijn bekend en de eerste wedstrijden zijn al weer gespeeld.  Het team bestaat uit spelers van  het team JO12-1 van vorig seizoen: Joris, Riccardo, Dorus, Stefan, Ted, Fedde, Ivar, Mees, Jop, Olivier aangevuld met drie talenten  uit de JO11-1: Onno, Floris en Luuk die rechtstreeks hun opwachting maken in de JO13-1 en Sep die terugkeert op het vertrouwde nest .

Coaches Mark en Harm zijn in hun nopjes met deze jongens en hebben de opdracht om van deze individuen een team te maken dat zijn mannetje kan staan in de hoofdklasse.  De eerste wedstrijden (één vriendschappelijk en twee bekerwedstrijden ) zijn pittige partijen geweest tegen zeer sterke tegenstanders. Twee teams die divisie gaan spelen en een team wat ook uitkomt in de hoofdklasse. Als ze nog niet met twee voeten op de grond stonden, is dat nu wel het geval. Toch moet gezegd worden dat de jongens ook al hebben laten zien dat ze echt wel wat in hun mars hebben en stapje voor stapje groeien ze richting de competitie om op 23 september er te staan voor de eerste competitiewedstrijd.

Afgelopen zaterdag was in de aanloop naar de competitie  zelfs een echte wedstrijd in het stadion van RBC. De bekerwedstrijd  tegen RBC JO13-1. Stond op het programma. Zij hadden hun eerste wedstrijd met 10-0 gewonnen, dus een zware opgave stond vandaag te wachten. Aangekomen in de kleedkamer , waar ieder zijn eigen stoeltje en douche (niet onbelangrijk) heeft,  waren de mannen toch al wel onder de indruk. Nadat de jongens de tactische instructies hadden ontvangen mochten ze door de spelersingang het veld betreden om aan de  warming-up te beginnen. Na de warming-up mochten de spelers zich opstellen in de spelerstunnel om vervolgens samen met de jongens van RBC onder begeleiding van het RBC lied het veld te betreden. Dit alles onder luid applaus van de meegereisde supporters uit Berkel– Enschot.

Klokslag 12.30 start de wedstrijd en is al snel duidelijk dat we tegen een bijzonder technisch vaardig team spelen. Meteen werden we met de rug tegen de muur gezet  en moesten  de roodwitten alle zeilen bijzetten om geen tegengoal te incasseren. Positioneel was het voor de jongens ook nog zoeken en kreeg RBC veel ruimte om te voetballen.  Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-0 die wat ongelukkig werd weggegeven.  Jong Brabant probeerde wel onder de druk uit te spelen, maar kwam moeilijk van de eigen helft af. Toch lukte dat een keer met bijna zelfs de 1-1 tot gevolg. Een hoekschop wordt ingekopt door Floris die zeer attent door de keeper van RBC van de lijn wordt gehaald. De roodwitten hadden de eerste helft verder weinig in te brengen en RBC weet de score uit te bouwen tot 4-0.

Gelukkig was er na rust een iets ander beeld van de wedstrijd.  Jong Brabant beet meer van zich af en er was meer strijd op het veld zichtbaar. Er werden meer duels gewonnen en een paar keer kwamen de roodwitten er goed en snel uit. Olivier kwam zelfs een keer oog in oog met de keeper, echter die stond ook deze  keer zeer oplettend te keepen en weet de bal tot hoekschop te keren. De tweede helft lukt het RBC nog om te scoren waarbij zij twee maal vanuit mooie combinaties het doel weten te treffen en de einduitslag van 6-0 op het scorebord zetten. Al met al een bijzondere ervaring voor onze jongens waarbij duidelijk zichtbaar was dat ondanks de nederlaag het team stapjes aan het maken is en zich aan het klaarstomen zijn voor de competitiestart.

Veel succes jongens!!!

 

Volgende wedstrijd: zaterdag 16-09-2017  11.30 Jong Brabant JO13-1  – Alliance JO13-1 (beker)

0
0)