Wedstrijdverslag JO12-1

Uno Animo JO12-1 tegen Jong Brabant JO12-1

Zaterdag 2 september, Loon op Zand

Na de prachtige seizoensopening en de trainingen is het tijd voor de eerste wedstrijd op het grote veld. Het is ook direct een bekerwedstrijd. Iedereen is keurig op tijd om te vertrekken naar Uno Animo in Loon op Zand.

De nieuwe jeugdtrainers Percijn en Atse hebben samen met Ron de jongens voorbereid op het spelen op het grote veld. Hierbij is o.a. de positie op het veld en de buitenspelsituatie behandeld. Jan gaat ook als trainer het team begeleiden.

Er wordt gespeeld op het hoofdveld met een echte tribune waar de supporters prima uitzicht hebben op het veld.

Na één minuut stilte voor een overleden vrijwilliger van Uno Animo kan de wedstrijd beginnen.

De jongens spelen al prima op hun positie en laten de bal het werk doen. Jovan als nieuwe speler van Jong Brabant laat direct zien in het juiste elftal te staan en breekt regelmatig door de verdediging. Schiet zelfs regelmatig op doel waarbij de bal er nog net niet in gaat. Jong Brabant speelt steeds op de helft van de tegenstander en het duurt tot in de tweede helft tot er uit de tweede linie met een droge knal door Koen gescoord kan worden. Helaas lukt het Uno Animo kort hierna de gelijkmaker te maken. Jong Brabant speelt met de zon in de rug en komt steeds dichter bij het volgende doelpunt. Het lukt Tycho om de 1-2 te maken door de bal onbereikbaar voor de keeper in de rechteronderhoek te tikken na een vrije trap genomen door Koen. De volgende bal die in het doel belandt wordt helaas afgekeurd door een buitenspelsituatie. De tegenaanvallen worden steeds prima onderschept door de verdediging Stan, Koen, Thijmen, Robin, Lars en Lucas. Zij bouwen het spel op en kunnen de bal weer naar het middelveld brengen. Daar zijn Tycho, Dirk, Mees, Siemen, Timo en Luuk om de bal richting de voorhoede te brengen zodat zij, Ivar en Jovan, gevaarlijk kunnen uithalen naar de tegenstander.

De weg tot doelpunten maken lijkt nu gevonden te zijn en er volgen nog meer doelpunten, door Siemen en nog een keer door Siemen.

De eindstand is daarmee op 1-4 gekomen en de eerste overwinning is bereikt.

Aanstaande zaterdag wordt de tweede bekerwedstrijd thuis gespeeld tegen DESK JO12-1 om 9.00h.

Groetjes van Lucas!

Lucas,