Fris Jong Brabant verliest nipt:3-2

Tegen het eveneens hooggeplaatste Gudok moest Jong Brabant op de valreep het onderspit delven in Tilburg. Na een flitsende start, met een snel en mooi doelpunt van Jeroen van Laak, wisten de roodwitten de eerste helft goed te controleren. In de tweede helft voerde Gudok de druk op, wat na 60 minuten resulteerde in de gelijkmaker. De mannen van trainer Boy v.d. Bogaard toonden echter veerkracht en forceerde opnieuw een voorsprong. Nu wist de behendige Thomas van Esch fraai het net te vinden. Helaas lukte dat daarna Gudok ook nog tweemaal, waardoor de Tilburgers uiteindelijk aan het langste eind trokken. Desalniettemin hebben we een fris en fruitig en goed gefocust Jong Brabant gezien met bij vlagen attractief voetbal en een heel positieve spelopvatting. Komende zondag wacht aan de Berkelseweg Reeshof SV.

 

 

Geen spektakel, wel winst voor Jong Brabant:0-3

Op een moeilijk veld wist Jong Brabant te winnen van een lastige en strijdlustige tegenstander: EDN ‘56 uit Haghorst.
Bij vlagen liet Jong Brabant haar ware klasse zien, veelal voerde werkvoetbal de boventoon in deze sportieve wedstrijd. Niet vreemd, dat na de winterstop het ritme nog gezocht moet worden en het nog te vroeg is voor echt spektakel. Desalniettemin een overtuigende overwinning, al was Jong Brabant na de 0-1, door debutant Carlo van Eerdewijk (59 minuut), het initiatief wel even kwijt en moest keeper Martijn Luijbregts enkele keren goed aan de bak! Via een tweetal slimme en snelle aanvallen wisten de roodwitten vervolgens na driekwart wedstrijd de overwinning veilig te stellen door doelpunten van de attente invallers Fara Aburakhmanov en Jeroen van Laak. Daarna kon het team samen met de Jong Brabant supportersclub (per bus aangevoerd) nog enkele uren gezellig nagenieten in Haghorst. Alles bij elkaar een verdiende overwinning en een goed fundament voor het vervolg van de competitie, om te beginnen zondag a.s. thuis tegen RKDSV.

 

Jong Brabant 1 begint tweede seizoenshelft met 5-0 overwinninig

Jong Brabant 1 is de tweede seizoenshelft met een 5-0 overwinning op Jan van Arckel begonnen. De eerste helft ging gelijk op en eindigde zonder doelpunten. In de tweede helft was Jong Brabant heer en meester. Door doelpunten van Daan Roeffen, Marco Vugs, Yannick Pagie, Tijn van Zantvoort en Luuk Robben werd de wedstrijd beslist. Dinsdagavond wacht de volgende wedstrijd. Niet SC ‘t Zand maar Taxandria zal om 20.15 uur de tegenstander zijn op sportpark Berkelseweg.

 

Klik hier voor een fotoverslag van de oefenwedstrijd.

 

 

 

Jong Brabant 1 verliest in eerste helft

Na een matige eerste helft van de kant van Jong Brabant moest na rust een achterstand van 1-0 weggewerkt worden bij OVC in Tilburg. Met meer scherpte en goed voetbal leek dat te lukken. Door een goed uitgespeeld doelpunt van Daan Roeffen halverwege de tweede helft werd de stand gelijk getrokken. Kansen op meer goals konden net niet verzilverd worden. En door het uitvallen van laatste man Joep Ooms moest achterin ‘en passant’ geïmproviseerd worden. Toch wist Jong Brabant het beste van het spel te behouden. Dat kon niet voorkomen dat keeper Martijn Luijbregts enkele malen geweldige reddingen moest verrichten. Ver in blessuretijd werd het toch nog 2-1, waardoor Jong Brabant een welverdiend punt alsnog misliep. Wel jammer dat clubgrensrechters  steeds vaker een ongewenste belangrijke stempel op het spelverloop lijken te (willen) drukken. Het zou het amateurvoetbal en langzamerhand de klassering van Jong Brabant goed doen als de voetbalbond voor dit ontsierende voetbalelement een oplossing zou vinden. Terug naar de bal. Die moet natuurlijk rond blijven en daar weet Jong Brabant wel raad mee, want al wekenlang etaleert het jonge team van trainer Boy van de Bogaard, met dit keer A-junior Thomas Straatman als debutant, een hele goede vorm. Komende zondag aan Jong Brabant om de goede lijn thuis tegen Riel voort te zetten.

Jong Brabant Vlot Voorbij Viola: 5-1

Weer een prima wedstrijd van Jong Brabant, nu ook uitgedrukt in cijfers: 5-1 winst! Niet zomaar een fraaie overwinning. Spelplezier, sportiviteit, teamgeest en kwaliteit gaan de laatste tijd hand in hand bij de Berkel- Enschotse formatie. Dit keer resulteerde dat al voor rust in een vlotte en comfortabele 3-0 voorsprong. De actieve Zeger Vugts opende na ruim een half uur de score op fraaie wijze na een snelle combinatie door het midden. Vervolgens wist de voortdurend dreigende Thomas van Esch mooi te scoren en een scherpe Luuk Robben het net net te vinden. Na de thee bleef het spelbeeld nagenoeg hetzelfde, al kwamen de gasten uit Alphen iets te gemakkelijk aan een paar kansjes. Jong Brabant bleef echter de bovenliggende partij en kon de score op regelmatige wijze uitbouwen naar 5-0 door doelpunten van Joep Ooms (fraaie kopbal) en de attente Lucas van Nieuwamerongen. Vervolgens wist Viola in de slotfase eenmaal tegen te scoren, vooral interessant voor de statistici onder de weer aanzienlijke groep supporters, ondanks het gure najaarsweer. En zo ligt via Viola de weg open naar OVC in Tilburg, komende zondag, voor een wedstrijd bovenin het klassement.

 

Jong Brabant ook te sterk voor Chaam: 1-2

Jong Brabant doet de laatste weken goede zaken op vreemde bodem. Dit keer ging Chaam ‘eraan’. Dat klinkt heel stoer en overtuigend, maar zo was het niet, hoewel het zo wel had kunnen zijn. Het sterkere en goed combinerende Jong Brabant liet het meegereisde Berkel- Enschotse legioen tot nagenoeg in de allerlaatste minuut wachten op de beslissende treffer, gescoord door Daan Roeffen, na een furieus slotoffensief van de roodwitten, gekleed in het fraaie splinternieuwe zwart-wit uittenue.  En zo werd Daan belangrijk in Chaam. In de eerste helft had hij namelijk al de assist verzorgd voor de openingstreffer van de sterk spelende Luuk Robben, die de weg naar de goal weer gevonden heeft. Mooie aanvallen om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien werden vervolgens helaas niet in doelpunten omgezet. Sterker nog, halverwege de tweede helft kwam Chaam langszij en werd het zowaar nog billen knijpen voor Jong Brabant. Gelukkig hield de solide verdediging van Jong Brabant met onder anderen Lucas van Nieuwamerongen, Tijn van Zandvoort (terug van weggeweest) en Marco Vugts het hoofd haast professioneel koel, waardoor voortdurend druk naar voren gezet kon worden met als resultaat de verdiende winnende treffer in de slotfase. De resterende tijd, waarin het voorheen weleens fout ging, werd nu bekwaam en slim uitgespeeld. Met deze overwinning heeft Jong Brabant zich (weer) bovenin het klassement gemeld. Een plek waar het team van trainer Boy van de Bogaard met het veelal verzorgde en soms zelfs haast oogstrelend voetbal zeker niet misstaat! Komende zondag wordt in Berkel Enschot Viola ontvangen. Naast de gasten uit Alphen is uiteraard ook voetbalminnend Berkel Enschot welkom aan de Berkelseweg!

 

Jong Brabant 1 toont karakter en kwaliteit: 2-5 winst

Op een nat en zwaar veld moest Jong Brabant, met aanvoerder Joep Ooms weer in de gelederen, afgelopen zondag in De Moer en in de regen aantreden tegen Blauw Wit ’81. Mooi om te zien dat desalniettemin een behoorlijke Berkel Enschotse supportersschare aanwezig was. Door vaste supporter Frans Hamers ‘ware diehards’ genoemd. Gelukkig waren de supporters niet voor niets gekomen. Al leek het daar na de eerste helft niet op, want onder meer door een goed uitgespeelde counter stond de thuisploeg, die aanvankelijk ook feller oogde dan de roodwitten, met de rust met 2-0 voor. Dat veranderde in de tweede helft compleet. Meteen na rust nam Jong Brabant overtuigend het initiatief en speelde zich heel knap terug in de wedstrijd. Daarbij gingen karakter en kwaliteit hand in hand! Liet de ploeg van trainer Boy van de Bogaard in de eerste helft nog een aantal kansen liggen, dat werd in het tweede bedrijf ruimschoots goed gemaakt. Mooi aanvalsspel leverde maar liefst vijf doelpunten op voor Jong Brabant. Daarvan kwamen twee doelpunten van de vaardige voeten van Daan Roeffen met eenmaal heel knap voorbereidend werk van Fara Abdurakhmanov. Verder kwamen jeugdspeler Tom Bastings, goaltjesdief Luuk Robben en op de valreep invaller Jelle Jonkers tot scoren. Conclusie, een hele knappe overwinning na een valse start in De Moer. Een wedstrijd dus ook met twee gezichten. De lachende gezichten waren uiteindelijk aan Jong Brabant zijde te zien. Trainer Boy van de Bogaard was vooral blij voor zijn spelers. ‘Heel mooi dat het team nu wel beloond wordt met drie punten na twee wel heel ongelukkige nederlagen, die ze heel knap achter zich hebben gelaten’, aldus de trainer. Komende zondag wacht voetbalvereniging Chaam in Chaam.
Redactie Jong Brabant

 

 

Sterk Jong Brabant wint, maar verliest toch: 4-3

Na ruim 90 minuten voetbal in en tegen het ook hoog geklasseerde Reeshof stond de voor de gasten uit Berkel-Enschot fraaie stand van 2-3 op het scorebord. Fraai omdat Jong Brabant zowel verdedigend als aanvallend heel sterk speelde en driemaal heel mooi wist te scoren. Maar die 2-3 stand na ruim 90 minuten voetbal was vooral heel fraai, omdat Jong Brabant door onbegrijpelijke beslissingen van de scheidsrechter in de loop van de 2e helft met negen man kwam te staan in een uitgerekend sportieve en vermakelijke wedstrijd! Hoe het dan toch na ruim 90 minuten van 2-3 nog 4-3 kon worden, zal waarschijnlijk voor altijd een raadsel blijven. Het komt erop neer dat het voortreffelijk strijdende negental van Jong Brabant ‘na de wedstrijd’ (extra speeltijd van de extra speeltijd) nog een onwaarschijnlijk tegendoelpunt te verwerken kreeg en tot overmaat van ramp in de 97 ste minuut ook nog plotseling een strafschop kreeg aangemeten, die Reeshof goed benutte.
>>> En zo leverden opnieuw twee fantastische doelpunten van Thomas van Esch ( met eenmaal een mooie assist van Daan Roeffen), een geweldige goal van Zeger Vugts, een uiterst sportieve spelopvatting, zeer solide middenveldspel en uitgebalanceerd verdedigings- en keeperswerk geen punten op helaas. Pijnlijk, maar waar. Trainer Boy van de Bogaard benadrukte enkele uren na de wedstrijd vooral het goed uitgevoerde speelplan van zijn team tegen een goede tegenstander als Reeshof. “We hebben laten zien bovenin mee te kunnen, ben trots op mijn team, hier konden we zoals het gegaan is niet winnen”,  aldus Van de Boogaard.

 

Knap herstel Jong Brabant: 2-0 winst

Zonder iemand tekort te doen was het Thomas van Esch die met twee puntgave doelpunten het verschil maakte tegen Elshout SC. Eerst rondde hij een wervelende individuele actie halverwege de tweede helft af met een strakke schuiver in de korte hoek. Vlak voor het einde gooide hij de wedstrijd in het slot na een technisch magnifiek direct ingeschoten halfhoge strakke voorzet van rechts van Yannick Pagie. Daarmee werd Jong Brabant verdiend winnaar na een haast continue veldoverwicht. Lange tijd ontbraken alleen de doelpunten, want het veldspel was doorgaans op orde. Daar waar de gasten uit Elshout wel de aanval probeerden te zoeken, wist een geconcentreerde rood-wit verdediging, waar al vroeg Joep Ooms met een hoofdblessure uitviel, dreigend gevaar te neutraliseren. Omdat de score lange tijd op slechts 1-0 bleef steken, bleef het uiteindelijk nog lang spannend, maar werd de overwinning verdiend binnengeloodst aan de natte Berkelseweg. Door deze overwinning heeft Jong Brabant zich goed hersteld na het onnodige verlies vorige week en zich na vier wedstrijden verdienstelijk en verdiend bovenin de ranglijst genesteld. Komende zondag wacht een wedstrijd in en tegen het Tilburgse Reeshof.

 

Jong Brabant onnodig onderuit:1-3

En zo loopt Jong Brabant op eigen terrein plotseling een zeperd op tegen Nevelo na een weekendje gedwongen rust (vorige week afgelast). Na de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg: Jong Brabant was de bovenliggende partij. Ook na rust leek het de goede kant op te gaan. Na 50 minuten scoorde Luuk Robben 1-0. Daarna liep het echter mis voor Jong Brabant, waar slordig spel de overhand kreeg. Eindstand 1-3 door nog een derde tegendoelpunt in de allerlaatste minuut. De sterke competitiestart heeft zodoende een klein deukje opgelopen. Gelukkig zijn er voldoende aanknopingspunten voor een positief vervolg van het seizoen. Komende zondag krijgt Jong Brabant de kans om zich, wederom op eigen veld, te revancheren tegen Elshout SC.

Verdiende overwinning Jong Brabant:2-0

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen HHC uit Heusden, wist Jong Brabant eveneens om te zetten in een verdiende overwinning. Op een mooi moment in de wedstrijd, vlak voor rust, kwam de thuisploeg door een strafschop op 1-0. Christian van der Linden wist zijn tweede ‘elfmeter’ van het seizoen strak te benutten. Tijdens de thee kon het strijdplan enigszins aangepast worden, wat tot meer kansen leidde na rust.Doordat de tweede treffer op zich liet wachten nam de spanning langs de lijn toe. Gelukkig viel de bevrijdende tweede treffer toch nog, nu van de voeten van de nieuwe aanwinst Fara Abdurakhmanov na een fraaie en bekwame assist van de weer speelklare Mattijs Jansen. Volgens trainer Boy van den Bogaard had die tweede goal wel sneller mogen vallen. ” Slordig dat we de voorsprong niet eerder wisten uit te bouwen, kansen daartoe hadden we slimmer kunnen uitspelen”, aldus de hoofdtrainer. En zo werd het voor de Jong Brabanders extra aantrekkelijk om nog even uit te rukken naar Kraanpop. Een prima seizoenstart dus, al is ‘Parijs nog ver’ natuurlijk. En alvast ook een leuke vraag voor de dorpsquiz van volgend jaar: welke speler van Jong Brabant scoorde de eerste twee wedstrijden van het seizoen 2017/2018 twee strafschoppen? Volgende week wacht een uitwedstrijd bij Blauw Wit ’81.

 

Jong Brabant 1 start competitie sterk:1-5

In een attractieve wedstrijd met veel wilskracht van beide kanten wist jong Brabant in de 20e minuut op een 0-1 voorsprong te komen uit een feilloos genomen strafschop (na een handsbal) door Christian van der Linden. Met iets meer ‘gogme’ had de voorsprong al snel uitgebouwd kunnen worden in het zonovergoten Diessen. Een aantal mooi uitgespeelde aanvallen konden net niet doortastend genoeg worden afgerond. Ook de verdediging speelde vanaf het begin geconcentreerd en alert met keeper Martijn Luijbregts inmiddels als vertrouwde sluitpost. In de tweede helft kwam jong Brabant pas echt los. Al snel werd het dan ook 0-2 door Luuk Robben na een weer goed uitgevoerde aanval. Even leek Jong Brabant nog in de problemen te komen, want de gastheren kwamen onverwachts op 1-2. De Berkel-Enschottenaren toonden echter veerkracht en bouwden de voorsprong met goed verzorgd veldspel en ook snelle en creatieve aanvallen gestaag uit naar maar liefst 1-5, aan ‘gogme’ nu geen gebrek. De doelpunten kwamen daarbij van de voeten van Daan Roeffen en invaller Jeroen van Laak (2x). Bovenal kun je spreken van een mooie teamprestatie en een in alle opzichten zonnige start van het nieuwe voetbalseizoen. Komende zondag speelt Jong Brabant thuis tegen HHC’09 uit Heusden.