Train de trainer

Positief Voetbalklimaat

Op dinsdag 5 september was het druk bij Jong Brabant. Toen was de eerste bijeenkomst met de trainers van onze jongste jeugd. Het doel van deze avond was om de trainers wegwijs te maken en te ondersteunen in de manier van training geven. Deze avond werd georganiseerd door de technische commissie in samenwerking met Positief Voetbal Klimaat Tilburg (PVKT). Patrick Cohen en Mark van Iersel hebben deze avond begeleid vanuit het PVKT.

Er is voor een wat andere opzet gekozen dan de afgelopen jaren. Deze avond was specifiek ingericht voor de trainers. Er werden wat filmpjes getoond met voorbeelden en hierna volgde een uitleg van Mark en Patrick. Verder hebben alle trainers een boekje gekregen met handige tips en tricks.

En tenslotte hebben alle trainers een 11 basisoefeningen gekregen die in de praktijk toegepast kunnen worden. Ik denk dat het een leuke en vooral leerzame avond is geweest. Deze avond krijgt een vervolg! Op dinsdag 3 oktober zullen Patrick en Mark op het trainingsveld rondlopen om onze trainers in de praktijk te ondersteunen.

Ik wil alle trainers (er waren 20 trainers aanwezig!!) bedanken voor jullie inzet en betrokkenheid. Mooi om te zien dat jullie leergierig en enthousiast zijn! Verder wil ik Mark en Patrick bedanken voor jullie inzet en prima presentatie en uitleg.

Mochten er nog vragen en of opmerkingen zijn, dan hoor ik dat graag via de mail.

William van Pelt

Voorzitter Technische Commissie