In memoriam Ronald van Nieuwamerongen

Trainer Boy van den Bogaard merkte aan het eind van vorig seizoen op: “als we bij Jong Brabant een standbeeld voor trouwste supporters hadden, dan zou dat van jullie moeten zijn.” Samen met Peter Pagie was Ronald van Nieuwamerongen afgelopen seizoen steevast bij alle wedstrijden van het eerste om te kijken naar zijn zoon Lucas, maar ook vaak bij de wedstrijden van het tweede. Op zaterdag verdeelde Ronald zijn aandacht tussen de hockeywedstrijd van dochter Simone en de A1 van Jong Brabant. Ronald en Peter hadden er veel plezier in om samen de wedstrijden te bekijken en te analyseren.

Ronald was sinds Lucas als 5-jarig jongetje ging voetballen te vinden bij Jong Brabant. Hij was leider en coach, ging mee op kampen, en hij gaf jarenlang trainingen. Ronald was een liefhebber van mooi voetbal, kon echt genieten van spelers met een goede techniek en inzet. Zelf was hij zuiver linksbenig, hij speelde tot 1995 bij RKSV Sarto en op televisie miste hij zelden de sportuitzendingen.

Ronald komt uit een echt voetbalgezin, vader Willy van Nieuwamerongen is nog steeds actief bij Sarto in Tilburg en hij kwam vaak bij ons zijn kleinzoon aanmoedigen. De broer van Ronald, Joop, was ook coach bij Jong Brabant. Zij gaan Ronald ook enorm missen.

Afgelopen donderdagochtend is Ronald op 55-jarige leeftijd overleden. Sinds 2012 was bekend dat hij een tumor had bij de lever. De laatste vijf jaar ging het op en af, maar zijn overlijden komt voor velen van ons toch heel plotseling en veel te vroeg.

Wij zullen Ronald moeten missen op de velden, maar zeker niet vergeten. We zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor de club heeft gedaan. We wensen zijn vrouw Wilma, dochter Simone, zoon Lucas en verdere familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.

Op de foto zien we Ronald met Lucas in het stadion van Arsenal in januari jl.

Ze keken naar de wedstrijd Arsenal tegen Burnley.