EHBO

Iedereen die bij Jong Brabant voetbalt, weet dat blessures op het veld geen uitzondering zijn. Regelmatig vindt er een ongelukkige tackle plaats en moet een speler van het veld af. Soms zie je ook dat iemand zich verstapt en met veel pijn op de bank zijn enkel aan het koelen is.

Als voetballer weet je ongeveer wat je moet doen. De enkel vooral koelen met de spons die je uit de waterzak haalt, en je teamgenoot van het veld afhelpen. Natuurlijk is dit al goed en belangrijk om te doen, maar is het niet fijn om nog beter je teamgenoten te kunnen helpen? In het geval van bijvoorbeeld een verstuiking kun je naast koelen óók het gewricht in leren zwachtelen met een coldpack. Dit zorgt ervoor dat de enkel stevig vast zit, wat veel pijn kan voorkomen én de zwelling tegengaat.

Helaas kunnen ook ergere situaties zich voordoen op het voetbalveld. Een been kan breken, een schouder kan uit de kom raken, iemand kan flauwvallen door de hitte. Maar ook hoor je wel eens dat op de sportvelden gereanimeerd moet worden. Gelukkig vindt dit niet vaak plaats, maar wat doe je als je tegenstander in elkaar zakt? Hoe check je of er gereanimeerd moet worden en als dit moet: hoe doe je dit? Bij Jong Brabant hangt aan de straatkant een AED, maar wat moet je ermee doen?

Bij de EHBO-vereniging van Berkel-Enschot kun je met een EHBO-cursus antwoord krijgen op al deze vragen maar leer je ook veel meer dan dat. Tijdens de cursus leer je wat je moet doen in hele uiteenlopende situaties, niet alleen handig bij Jong Brabant, maar ook thuis of op straat. Heb je vragen over de cursus of ben je geïnteresseerd?
Bekijk de website van St. Alphonsus EHBO Berkel-Enschot of stuur een mail.

Wist jij zo bijvoorbeeld al dat je al een EHBO-cursus mag doen als je tijdens het examen 16 jaar of ouder bent?