Aftrapweekend Positief Voetbal Klimaat Tilburg

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 september 2018 vindt bij Jong Brabant voor de 5de keer het aftrapweekend Positief Voetbalklimaat Tilburg plaats.

Positief Voetbalklimaat Tilburg is een initiatief van alle Tilburgse voetbalverenigingen, waarmee we ons gezamenlijk inzetten voor sportiviteit en respect op en rond de voetbalvelden. Tijdens het aftrapweekend staan we hierbij stil en vinden er rondom de wedstrijden diverse activiteiten plaats in het teken van sportiviteit en respect. Hieronder worden een paar activiteiten uitgelicht:

Welkom op ons sportpark
Alle bezoekers worden welkom geheten bij Jong Brabant met een kopje koffie/thee en ontvangen informatie over het project Positief voetbalklimaat Tilburg bij onze stand. We willen jullie als leden en/of ouders van leden vragen om speciale aandacht te hebben voor de ontvangst van de tegenstander.  

Voor de wedstrijd/aftrap
We willen de spelers, begeleiders en ouders vragen om 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd allemaal in de middencirkel (in het midden op half veld) te verzamelen. Daar zal iemand van de vereniging/scheidsrechter/ S&R commissie kort iets vertellen over het belang van Positief Voetbalklimaat Tilburg en sportiviteit en respect. Alle ouders, trainers/coaches, leiders en kinderen doen mee met het handen schudden en wensen elkaar een sportieve wedstrijd toe.

Na de wedstrijd
Na afloop van de wedstrijd (penalty schieten) wordt aan de rand van het veld (richting kleedkamer) een erehaag gemaakt door de ouders van beide teams. Na het douchen worden de teams (zowel thuisteam als tegenstander) verzocht om in de kantine gezamenlijk aan 1 tafel plaats te nemen en krijgen zij een bekertje ranja aangeboden om de wedstrijd gezamenlijk af te sluiten.

Word ook ambassadeur van Positief Voetbalklimaat Tilburg
Vindt u het ook belangrijk dat uw zoon of dochter met plezier voetbalt bij Jong Brabant? Wilt u zich ook inzetten voor een Positief Voetbalklimaat in Tilburg? Wellicht kunt u ons meehelpen en iets voor de vereniging betekenen. Wilt u hier meer informatie over? Geef het aan bij onze stand tijdens het aftrapweekend of neem contact op met een van de leden van de commissie Sportiviteit & Respect. Check ook de Facebookpagina van Positief Voetbalklimaat Tilburg:www.facebook.com/positiefvoetbalklimaattilburg.

Wij hopen op uw positieve aanwezigheid bij het aftrapweekend op zaterdag 22 en/of zondag 23 september om gezamenlijk van een respectvol en sportief voetbalweekend te kunnen genieten!