Aftrapweekend Positief Voetbal Klimaat Tilburg

In het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 september 2019 vindt bij ons voor de 6de keer het aftrapweekend Positief Voetbalklimaat Tilburg plaats.

Positief Voetbalklimaat Tilburg is een initiatief van alle Tilburgse voetbalverenigingen, waarmee we ons gezamenlijk inzetten voor sportiviteit en respect op en rond de voetbalvelden.  Tijdens het aftrapweekend staan we hierbij stil en vinden er rondom de wedstrijden diverse activiteiten plaats in het teken van sportiviteit en respect en daarbij hebben we ook jullie hulp nodig. Hieronder worden een paar activiteiten uitgelicht:

Welkom op ons sportpark
Alle bezoekers worden welkom geheten op ons sportpark met een kopje koffie/thee en ontvangen informatie over het project Positief voetbalklimaat Tilburg bij onze stand. Het zou mooi zijn als 1  trainer/coach/leider van elk team hierbij aanwezig is om de eigen tegenstander op te vangen en speciaal welkom te heten. Daarbij kan de tegenstander meteen worden ingelicht over de activiteiten die voor en na de wedstrijd plaatsvinden (zie hieronder).

Voor de wedstrijd/aftrap
Alle ouders, trainers/coaches, leiders en kinderen (spelers/speelsters) verzamelen zich 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd allemaal in de middencirkel (in het midden op half veld). Daar zal iemand van de vereniging/scheidsrechter/ S&R commissie kort iets vertellen Positief Voetbalklimaat Tilburg en het belang van plezier, sportiviteit en respect om te zorgen voor een positief Voetbalklimaat.Iedereen die betrokken is bij het voetbal in Tilburg, van speler tot supporter, kan persoonlijk bijdragen aan een Positief Voetbalklimaat en ervoor zorgen dat de jeugd, maar ook volwassen volop plezier beleven aan het voetbalspelletje.

Alle ouders, trainers/coaches, leiders en kinderen doen mee met het handen schudden en wensen elkaar een sportieve wedstrijd toe.

Als trainer/coach/leider de vraag om ervoor te zorgen dat iedereen 5 minuten van te voren mee het veld opkomt.

Na de wedstrijd
Na afloop van de wedstrijd handen geschud in het midden van het veld en gaan de teams met elkaar op de foto op het veld of (na)bij de kantine. Aan de trainer/coaches/leiders van het team de vraag om te zorgen dat dit ook gebeurt.

Wij hopen op jullie positieve medewerking en aanwezigheid bij het aftrapweekend op zaterdag 28  september om gezamenlijk van een respectvol en sportief voetbalweekend te kunnen genieten!